Pentru o zi speciala, puteti incerca aceasta minunata reteta de Tort cu crema de vanilie.
Ingrediente Tort cu crema de vanilie
3 oua
150 ml suc de portocale
200 gr zahar
500 ml frisca
1 plic cu gelatina
esenta rom, vanilie
Mod de preparare Tort cu crema de vanilie
Intr-o oala se pune gelatina la inmuiat cu sucul de portocale cca o ora. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare. Frisca se bate bine si se da la rece. Albusurile si galbenusurile se pun peste galatina si se amesteca bine. Se pun la aburi unde se amesteca continuu. Se pune vanilia si se raceste pe un vas cu apa rece unde se amesteca cu telul mai departe. Cand s-a racit se adauga pe rand frisca in compozitia de ou si se amesteca bine. Se tapeteaza o tava sau o cratita cu folie de naylon si se pun un rand de piscoturi, apoi crema, inca un rand de piscoturi si restul de crema. E nevoie de minim 2-3 ore de stat la rece pentru a se inchega. Apoi se scoate pe tava si se imbraca cu frisca.
E delicios!!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Sharky de la Pixabay