Tort cu crema de nuci

28 ianuarie 2019,
Tort cu crema de nuci

Iata un tort deosebit, cu crema de nuci. Merita sa incercati acest Tort cu crema de nuci.

Ingrediente Tort cu crema de nuci

blat: 8 oua, 175 g zahar, 150 g faina, 25 g amidon de porumb, 100 g miez de nuca macinat marunt, o lingurita cu varf de praf de copt, esenta de rom, un praf de sare
sirop:150 g de zahar, 200 ml apa, esenta de rom
crema: un pachet de unt sau margarina, 300 g crema de ciocolata tartinabila cu aroma de alune, 200 g miez de nuca prajit si maruntit
ornare: 300 g ciocolata amaruie, 2 linguri de frisca lichida, 50 g miez de nuca caramelizat in 60 g zahar + un miez de nuca intreg caramelizat, o lingura de crema de unt (oprita din crema de umplutura)

 

Mod de preparare Tort cu crema de nuci

1. Pentru blat se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul. Cand s-a intarit si are consistenta unei bezele incorporam galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si nuca macinata fin.
Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu margine detasabila, dupa ce am pus hartie de copt si se da la copt cca.25 de minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.se desface blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 discuri, egale ca grosime
2. Untul sau margarina moale,l a temperatura camerei se taie in cubulete mici apoi se freaca cu ciocolata, pana devine o crema omogena in care incorporam miezul de nuca prajit putin si apoi maruntit.
3. Zaharul si apa pentru sirop se dau in cateva clocote apoi se opreste focul si se picura esenta. Se lasa sa se raceasca bine.
4. Se monteaza tortul pe un platou ,insiropand fiecare disc de blat cu sirop rece, se unge cu un strat uniform de crema de unt cu nuca, apoi se monteaza disc peste disc.
Se inbraca marginea tortului cu un strat de crema de unt, apoi deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si topita cu 2 linguri de frisca lichida. Ciocolata se toarna calda deasupra tortului, din centru spre margine, apoi se lasa sa se intareasca putin la frigider, dupa care se orneaza cu crema de unt si ciocolata, miez de nuca caramelizat si maruntit (krantz) si miezul de nuca intreg caramelizat si el. Se da tortul la rece cel putin o ora inainte de a fi taiat.
Pofta buna!

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza