Ultimele

Tort cu crema de iaurt si piersici

Retetele tale » Tort cu crema de iaurt si piersici
Tort cu crema de iaurt si piersici

Kawadri Camelia ne-a trimis o reteta deosebita de tort: Tort cu crema de iaurt si piersici. Este usor de facut si foarte gustos! Nu o sa regretati daca-l “executati” !

 

 

Ingrediente Tort cu crema de iaurt si piersici

pentru blat

8 oua
3 linguri apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
13 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2-3 lingurite cacao

 

Ingrediente pentru crema de iaurt

200 ml frisca lichida
300 gr iaurt
6 linguri pline zahar pudra
1 plic gelatina granule
1 compot (400 gr) piersici
1 cutie ananas
1 zahar vanilat

 

Ingrediente pentru decorarea tortului :

200 ml frisca lichida
piersici din compot
1 pliculet tort gelee incolor

 

 

Mod de preparare Tort cu crema de iaurt si piersici

blat
Incalziti cuptorul.
1. Separati albusurile de galbenusuri.
2. Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.
3. Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.
4. Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.

 

Mod de preoparare crema de iaurt

1. Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.
2. Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.
3. Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.
4. Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.
5. Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)

 

 

Asamblarea tortului

1. Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.
2. Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.
3. Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.
4. Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.
5. Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.
6. Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iunie 30, 2022