Ultimele

Tort cu crema de iaurt si piersici

Mod de preparare

Mai intai separam ouale. Albusurile se bat cu sarea si apa. Cand s-au batut spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem incontinuu
pana se dizolva zaharul complet. Adaugam si galbenusurile pe care le incorporam in compozitia cu albus. Adaugam si faina pe care am amestecat-o cu cacao si praf de copt, pana cand toata faina este incorporata si rezulta un aluat ca de rulada.

Intr-o tava de aragaz, punem hartie de copt, o ungem putin cu ulei apoi turnam compozitia obtinuta, intinzand-o in mod egal pe toata suprafata
tavii. Dam la cuptor pentru 10 min la 180 gr.

 

Piesicile dintr-o cutie le tocam cubulete mici. Cealalta cutie de piersici o folosim pentru decor, taindu-le feliute subtiri. Hidratam gelatina intr-o jumatate cana de compot aproximativ 10 min. O punem apoi pe foc, sa se incalzeasca, fara sa fiarba, cateva minute. Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam gelatina hidratata (racita) iar dupa ce am omogenizat bine gelatina cu iaurtul adaugam frisca batuta si piersicile taiate cubulete .

Insiropam blatul cu zeama de la compotul de piersici. Peste blat, punem crema de iaurt pe care o intindem uniform pe toata suprafata blatului. Lasam asa vreo 10-15 minute, dupa care taiem apoi fasii de 5 cm, din lungimea tavii. Rezulta cam 5 fasii, la o tava normala de aragaz. (eu am gresit
impartind blatul in doar 4 parti (fasii)

Incepem sa montam incepand cu mijlocul. Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului. Continuam de jur imprejur pana terminam fasiile .
Dam la frigider pentru cateva ore.

 

Dupa cateva ore de stat la frigider, timp in care crema de iaurt s-a inchegat, ornam tortul cu felii de piersici si frisca lichida pe care am batut-o spuma.
Peste feliutele de piersici turnam incepand din mijloc, glazura tort gelee transparent (repartizand-o cu lingura peste fructe) pe care am facut-o conform indicatiilor de pe plic.
Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se mananca cu pofta 🙂 !

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: iulie 19, 2017