Ultimele

Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar

Retetele tale » Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar
Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar

Scaloppina a trimis o alta reteta delicioasa: Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar

 
 

Ingrediente Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar

 

blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 jumatate plic praf de copt

 

Separam albusurile de galbenusuri. Punem un praf de sare peste albusuri si le batem spuma tare. Adaugam apoi , in ploaie, zaharul si batem pana se topeste acesta. Adaugam gabenusurile si amestecam usor. In cele din urma adaugam si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Turnam apoi compozitia in tava de tort , tapetata cu unt si faina si bagam in cuptorul incins pentru circa 30 -40 minute.

 

Ingrediente crema de ciocolata:

300 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
Pentru crema, topesti ciocolata in frisca lichida fierbinte, dar nu o lasi sa dea in clocot. O dai deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o freci cu mixerul cat sa devina spumoasa.
Se pune crema cu fructe intre cele 2 foi de aluat, apoi se imbraca si se decoreaza tortul cu pasta de zahar.

Pasta de zahar


Ingrediente:
10 gr gelatina
6 linguri apa
2 linguri miere (de preferat de salcam)
50 gr ulei de palmier
2 linguri amidon alimentar
700 gr zahar pudra

 

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar

Hidratam gelatina in apa, cca 10 min, apoi adaugam mierea si uleiul de palmier. Topim toata compozitia pe baie de abur sau la microunde, dar sa nu ajunga pe punctul de fierbere. Lasam cateva secunde apoi adaugam amidonul si doua linguri de zahar. Amestecam si adaugam treptat zaharul. Presaram zahar pudra pe masa de lucru si framantam ca aluatul.

Dupa ce am adaugat tot zaharul si am framantat , invelim in folie alimentara si lasam la odihnit circa 30 minute, apoi intindem pasta ca sa invelim tortul.
Tortul sa fie uns cu unt, ca sa se poata lipi pasta si sa nu ramana goluri de aer. Se mai poate aseza de asemenea chiar pe crema dupa ce ati umplut tortul, chiar si de ciocolata, dar sa fiti siguri ca asezati bine pe tort pasta.

Pentru decor am folosit : creioane pentru decor de la Dr. Oetker.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 14, 2022