Iata un desert delicios si nu foarte complicat: Tort cu crema de ciocolata.
Ingrediente Tort cu crema de ciocolata
5 oua,
5 linguri de apa,
10 linguri zahar,
10 linguri de faina,
1 praf de copt,
esenta de rom,
vanilie,
un pachet de unt/margarina,
50 gr zahar,
100 gr ciocolata menaj,
frisca (optional)
Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata
Se separa albusurile de galbenus, se bat albusurile spuma cu un varf de sare, se adauga zaharul si esenta si se bat in continuare pana se intareste. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca de jos in sus apoi se baga la cuptor in forma de tort. Se tine 10 minute la foc mare, apoi se da la foc mic, pana se coace. Crema se obtine prin frecarea margarinei cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga ciocolata topita pe bain-marie. Se amesteca cu margarina si asa se obtine crema. Apoi se taie tortul in 3 parti, se insiropeaza bine cu sirop facut din apa, zahar si zahar vanilat, se umple fiecare strat cu crema de ciocolata. La final se inveleste in crema de ciocolata si se poate orna cu frisca.
Incearca si aceasta reteta video