Tort cu crema de branza si capsuni

10 martie 2013,

Lorela02 a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.

Ingrediente:
Blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri apa, 4 linguri ulei, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1 pliculet ceai de capsuni, 1 lingurita miere
Crema: 500 branza proaspata de vaci, 4 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 1 plic gelatina, 250 gr capsuni
Decor: 1 plic gelatina, 100 gr capsuni, 250 ml frisca

 

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu 4 linguri de zahar, apa si uleiul dupa care se adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar de bat spuma dupa acre se amesteca cu compozitia anterioara si se incorporeaza treptat faina. Se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei si se da la cuptor, foc potrivit cca 30 min. dupa care se lasa la racit. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si se amesteca cu branza, zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Capsunii de taie bucatele mici si se amesteca si ei cu branza.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu putin ceai de capsuni indulcit cu miere. Peste fiecare blat se aseaza crema de branza si capsuni. Pentru decor taiem capsunii bucatele, ii asezam pe tort si preparam gelatina conforma instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de apa folosim putin ceai rosu. Odata preparata se adauga pe tort peste capsuni. Se orneaza de asemenea si cu frisca batuta cu zahar dupa gust.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita