Iata o noua reteta trimisa de Miclescu Mirela: tort cu ciocolata si cirese.
Ingrediente Tort cu ciocolata si cirese
blat mare
6oua
6 linguri de zahar
3 linguri de apa rece
8 linguri de faina
4 linguri ulei
1 lingura de cacao buna
1 esenta de rom
1/ plic de praf de copt
Mod de preparare Tort cu ciocolata si cirese
Batem albusurile spuma cu zaharul apoi cand spuma este tare adaugam apa rece. Apoi amestecam uleiul cu galbenusurile si le incorporam in albusuri. Faina se amesteca cu prful de copt, cacaoa si se cern peste oua.
Adaugam esenta de rom si coacem blatul intr-o forma tapetata cu faina si hartie de copt pe fund.
Pentru celelalte 2 blaturi folosesc aceeasi cantitate de mai sus doar ca o impart in 2 forme de dimensiuni diferite.
Crema Tort cu ciocolata si cirese
500 ml frisca lichida
2 creme dr oetker de trufe cu rom
1 cutie ciocolata tartinabila (400 g)
1 plic gelatina
150 g zahar pudra
500 ml lapte dulce
1 borcan dulceata de cirese
Mod de preparare crema Tort cu ciocolata si cirese
In laptele rece adaugam crema si mixam bine apoi adaugam zaharul pudra si il incorporam si pe acesta.
In 2 -3 linguri de apa rece punem gelatina la inmuiat .
Mixam foarte bine frisca si o amestecam cu crema de ciocolata. Incalzim putin ciocolata tartinabila si o adaugam si pe aceasta in crema. La final incalzim gelatina pana cand se dizolva granulele si o adaugam in crema. Astfel crema ramane ferma si nu iese dintre blaturi .
Incearca si aceasta reteta video