Iata o reteta de tort cu capsuni si banane, ideal pentru o zi de sarbatoare.
Ingrediente Tort cu capsuni si banane
Blat:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 plic esenta de vanilie
frisca lichida-1 kg
2 pliculete crema tarta
500 ml lapte
Sirop
6 linguri zahar
10 linguri apa
ornamente tort
Mod de preparare Tort cu capsuni si banane
Blat
Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, cate o lingura de zahar, zaharul vanilat, apoi faina.Turnam compozitia intr-o tava rotunda de tort pe hartie de copt. Incercam cu un pai cand este gata, iar apoi lasam sa se raceasca! dupa ce s-a racit, il taiem de 2 ori si obtinem 3 blaturi.
Preparam crema de tarta conform instructiunilor, o amestecam cu laptele iar apoi omogenizam bine.
Frisca o batem bine pana se intareste!
Formam siropul, amestecam zaharul cu apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul
Bananele le curatam de coaja si le taiem rondele, capsunile le spalam si taiem tot rondele
Punem prima parte de blat, insiropam, apoi punem un strat crema, un strat de capsuni (punem cate o feliuta una langa alta), apoi un strat subtire frisca, un strat banane, punem a doua parte de blat, un strat de crema, un strat capsuni, un strat frisca, un strat banane, punem si ultima parte de blat, insiropam, il imbracam in crema! Apoi il ornam cu frisca, capsuni si ornamente tort. Serviti cu placere!
Incearca si aceasta reteta video
Image by Artur Pawlak from Pixabay