Ultimele

Tort cu crema caramel si nuca de cocos

Tort cu crema caramel si nuca de cocos

Mod de preparare Tort cu crema caramel si nuca de cocos

Blatul:

Se amesteca albusul cu zaharul la mixer, pana se intareste. Se adauga galbenusurile si se amesteca iar. Se adauga apa, praful de copt, faina in ploaie si cacao si se amesteca pana la omogenizare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se adauga aluatul si se baga la cuptor la temperatura de 200°C. Dupa 30 de minute se incearca blatul cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si daca nu se lipeste inseamna ca e copt.

Crema:

Se amesteca praful de budinca cu 2-3 linguri de lapte fiert si racit. Restul de lapte se fierbe, se adauga budinca si se amesteca in continuare pana se intareste, apoi se lasa la racit. Intre timp se freaca zaharul pudra cu margarina, se adauga budinca rece si se amesteca la mixer. La sfarsit se pune si nuca de cocos si se amesteca iar.

Siropul:

Se fierbe apa, se adauga zaharul, se lasa 2-3 minute sa clocoteasca, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.

Se taie blatul in trei straturi, se insiropeaza primul strat, se intinde crema si rondele de banana, se aseaza al doilea strat si se procedeaza la fel. Ultimul strat se insiropeaza, se intinde crema si se orneaza cu felii de portocala. Restul rondelelor de banana se folosesc pentru a decora marginea tortului.

Se poate orna si cu alte fructe, de preferinta kiwi.

Va doresc pofta buna!

Incearca si aceasta delicioasa reteta video

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 19, 2024