Tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza

07 iulie 2021,
Tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza

Iata un tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza.

 

Ingrediente Tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza

Blat biscuiti: 350 g biscuiti fragezi, 150 g margarina (unt), 3 linguri de miere de albine, zahar vanilat, rahat proaspat de fructe, esenta de rom crema fina de branza; 250 g crema de branza de vaci (20%grasime), 250 g smantana proaspata (15% grasime), 100 g zahar pudra,zahar vanilat, un plic de gelatina alimentara (10 g), un compot din piersici (sau dupa preferinta)

Ornat; frisca, cacao, trufe de ciocolata, biscuiti sfaramati si amestecati cu fulgi de ciocolata

 

 

Mod de preparare Tort cu blat din biscuiti si crema fina de branza

1. Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 26 cm, presarand bucati mici, taiate de rahat din fructe. Se da la frigider sa se intareasca.

2. Se mixeaza crema de branza cu zahrul pudra si vanilia apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

3. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.

4. Se asaza deasupra feliile de fructe din compot, scurse de suc, apoi se toarna si niveleza frumos, crema fina de branza. Se da o ora la frigider apoi se decoreaza cu 150 g biscuiti sfaramati si amestecati cu fulgi de ciocolata, trufe de ciocolata si optional frisca. Se mai da o ora la frigider apoi se poate felia.

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Photo by Daniela Echavez from Pexels

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita