Tort cu 10 oua

18 februarie 2011,

Ingrediente:

10 oua, 2 cani zahar, 2 cani si jumatate de faina, 7 linguri de ulei, 10 linguri de apa, un plic de praf de copt, un praf de sare, esenta de rom, zahar vanilat, zeama de lamaie.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se pune o cana de zahar si se bate in continuare pana se face o spuma foarte tare. Cea de a doua cana de zahar, se pune cu cele 10 linguri de apa intr-un vas, pe foc. Dupa ce da un clocot , se opreste focul si acel sirop obtinut se toarna peste albusuri. Se amesteca usor  cu o lingura de lemn. Galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei, si se toarna peste albusuri. Se pune esenta, praful de copt si facina in ploaie. Se amesteca de sus in jos. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia in ea. Se pune la cuptor pentru 10 minute la foc mare, apoi se da la foc mic pana se coace.

Se lasa la racit si apoi se taie in 3 parti. Se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, zahar vanilat si zeama de lamaie. Se umple cu crema, eu am folosit din comert care se pregateste la rece,  cu gust de trufe si rom. Se decoreaza cu frisca.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita