Iata o delicioasa reteta de Tort Buchet de flori pe care o puteti prepara la o zi de sarbatoare.
Ingrediente Tort Buchet de flori
Blat : 4 oua , 4-5 linguri de faina, 4 linguri de zahar, 2 linguri de ulei , 1/2 praf de copt .
Crema : 500 ml frisca, 3 oua, 1 cutie compot coktail fructe, 8-10 linguri de zahar , 1 esenta vanilie . 100 g stafide , 2 plicuri gelatina inmuiate in sucul de la compot .
Decor 30 ml frisca colorata.
Mod de preparare Tort Buchet de flori
Blat
Separam ouale, albusul il spumam cu zaharul ,adaugam galbenusurile si uleiul apoi faina cernuta impreuna cu prafuld e copt.Coacem blatul la foc potrivit si apoi il taiem in 2 felii cand este rece.
Crema
Amestecam ouale intregi cu zaharul pe foc,le lasam la foc mic mic pana se ingroasa ca o smantana. Separat batem bine frisca lichida. Amestecam ouale cu gelatina inmuiata in zeama de la compot si apoi cu frusca lichida,lasam putin sa se inchege crema si apoi adaugam fructele scurse de zeama.
Punem in forma in care am copt blatul o felie de blat, adaugam crema si acoperim cu a doua felie de blat.Dam tortul al rece pentru minim 5 ore apoi il ornam cu frisca batuta tare si divers colorata .
Invata de aici cum sa faci flori decorative pentru tort
Imagine de vinefang de la Pixabay