Abetina ne prezinta o alta reteta deosebita: Tort Biscotino.
Ingrediente Tort Biscotino
-o cutie compot de ananas marca SunFood,
-500 gr.biscuiti obisnuiti,
-1 pachet de unt,
-1 esenta,
-1 plic zahar vanilat,
-2 banane,
-o portocala,
-250gr.stafide,
-500 gr.smantana,
-1 lingura cacao,
-4 linguri zahar.
Mod de preparare Tort Biscotino
Deschidem cutia de compot si turnam siropul intr-un vas, peste sirop adaugam stafidele si le lasam 15 minute sa se inmoaie. Dam biscuitii prin masina si adaugam untul topit la temperatura camerei, omogenizam totul foarte bine. Adaugam apoi esenta, bucatile de ananas si amestecam usor. Asezam jumatate din compozitie in tava, apoi asezam frumos felii de banane si bucatele de portocala. Punem restul de compozitie si asezam cu lingura. Apasam bine sa nu ramana goluri de aer.
In vasul de la robot punem smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixam cateva minute. Punem 1/2 frisca pe blat si intindem cu un cutit zimtat sa iasa cat de cat frumos. In 1/2 frisca adaugam cacao de buna calitate, mixam cateva minute si ornam jumatate din tort. Dupa cum vedeti am ornat asimetric si unde am pus frisca alba deasupra am pus pe margine frisca cu cacao si invers. Am ornat cu forme facute din zahar. Pe partea maro am pus inimioare roz si pe partea alba am pus inimioare mov. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video