Pentru zilele de sarbatoare, va recomandam acest delicios Tort de mere aniversar.
Fiind tortul preferat al sotului, nu putem sa ii fac altul de ziua lui.
Ingrediente Tort de mere aniversar
8-10 mere, in functie de marime, 200 g unt/margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, plic praf de copt, frisca, optional visine (din dulceata),
Pentru ornat: bomboane Raffaello, ornament de ciocolata si perle pentru tort argintii.
Mod de preparareTort de mere aniversar
Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cotorul. Se asaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu visine din dulceata si in capat un patratel mic de margarina/unt.
Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o lingura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane nimic lipit de ea, este copt.
Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca, bomboanele si ornamentul pentru tort in functie de imaginatia fiecaruia. Cel mai bune e rece. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de congerdesign de la Pixabay