Iata o reteta delicioasa, pentru un desert minunat: prajitura Tiramisu special.
INGREDIENTE Tiramisu special
2 pachete a cate 200g piscoturi
500 g mascarpone
4 oua
4 linguri cu zahar
2 linguri cacao
1 cana cafea espresso tare neindulcita
MOD DE PREPARARE Tiramisu special
Pasul 1 – facem o cafea tare, fara zahar
Pasul 2 – batem la bain-marie cele 4 galbenusuri cu zaharul pana cand obtinem o crema omogena, albicioasa apoi cand se mai raceste adaugam crema de branza, mixand in continuare.
Pasul 3 – batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o bezea consistenta; incorporam in bezea, cate putin din crema.
Asamblare: pe un platou asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin cafea; urmeaza crema si se repeta operatiunile. Se va termina cu un ultim strat de crema. Dam la rece si cand vom servi pudram fin cu cacao cernuta.