Ultimele

Tarte cu fructe

Retetele tale » Tarte cu fructe
Tarte cu fructe

Iata o reteta simpla, dar delicioasa: tarte cu fructe.

Ingrediente Tarte cu fructe

250 g faina,

2 galbenusuri,

un ou intreg,

100 g unt,

50 g zahar,

50 ml smantana sau lapte,

un varf de cutit sare,

vanilie.

 

Mod de preparare Tarte cu fructe

Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul pana cand se inmoaie si se omogenizeaza, adaugand apoi galbenusurile si oul intreg, sarea, aroma, smantana sau laptele si, la urma, faina; se amesteca bine, fara sa se framante.

Aluatul se tine la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea, apoi se intinde in foaie de 3-4 mm grosime si se taie in rondele dupa marimea formelor.Rondelele se asaza in forme si se coc.

Dupa ce s-au racit, tartele se umplu cu boabe crude de struguri, coacaze, cirese, visine sau cu orice fel de fructe crude din care s-au scos simburii (care au), sau au fost taiate in felii (cele mai mari).

Fructele se asaza in tarte numai inainte de servire, ca sa nu lase zeama; nu se pune zahar peste ele din acelasi motiv, ci numai 1-2 lingurite cu jeleu de fructe, peltea sau sirop bine legat.

Tartele se pot umple si cu crema de vanilie, ca pentru placinta, modelindu-se deasupra cremei cate o rozeta de frisca simpla sau cu gelatina.

De asemenea, se pot umple cu diferite creme, cu gelatina, care se pun in tarte imediat ce sunt gata, lasandu-le sa se inchege in tarte; deasupra fiecareia se face cate o rozeta de frisca.

Incearca si aceasta reteta video

foto: pixabay.com

Data articol: noiembrie 3, 2023