Tarta Tutti Frutti

04 iulie 2022,
Tarta Tutti Frutti

Anisoara67 a trimis o alta reteta minunata: Tarta Tutti Frutti

 

Ingrediente Tarta Tutti Frutti

250 g faina, 200 g unt, un galbenus, 2 linguri cu miere de albine
Umplutura: o mana de boabe struguri albi, o mana de boabe struguri negri, 2 piersici, 2 mere, 2 pere, 5 linguri cu gem de prune (sau oricare dorim), o cana de zahar, 100 ml vin alb sau apa

 

 

Mod de preparare Tarta Tutti Frutti


1. Se spala bine fructele, se curata de coaja si seminte, apoi boabele de struguri spalate se scurg bine, iar merele, perele si piersicile se feliaza subtire.
Fiecare fel de fructe se caramelizeaza cateva clocote cu cate 2 linguri de zahar stropite cu putin vin, apoi fiecare separat, pe farfurii, se lasa sa se raceasca bine, timp in care pregatim aluatul de tarta
2. Se prepara un aluat elastic din faina amestecata cu untul topit amestecat cu mierea de albine. Se incorporeza si galbenusul si se framanta bine. Se pastreaza un cocolos de aluat pentru a face un mic grilaj, pe unul din sectoarele de fructe, iar restul se intinde intr-o foaie rotunda, putin mai marte decat forma in care o sa coacem tarta.
3. Se aseaza foaia de aluat in forma, se potriveste usor cu mana acoperind si peretele formei, se inteapa cu o furculita apoi se unge cu 3-4 linguri de gem. Se imparte vizual in 6 sectoare, pe care le vom umple cu felii de fructe. Unul din sectoare se acopera cu un grilaj facut din aluatul oprit. Se finiseaza prajitura pe margine si se da la copt, cca 25 de minute, la foc potrivit.
4. Gemul ramas se strecoara printr-o strecuratoare, se amesteca cu sucul lasat de fructe pe farfuriile in care s-au racit, se mai adauga si restul de zahar ramas si se prepara un sirop gros, pe care il vom turna cu o lingura deasupra fructelor de pe tarta.Se taie numai dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie: , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita