Ultimele

Tarta cu portocale si ananas

Retetele tale » Tarta cu portocale si ananas

Va recomandam o reteta de desert savuros si aspectuos: Tarta cu portocale si ananas.

 

Ingrediente Tarta cu portocale si ananas

Aluat
-400 gr faina
-200 gr unt
-un praf de sare
-50-100 ml apa (cata este nevoie sa iasa un aluat tare)

 

Crema:
-un plic budinca de vanilie
-500 ml lapte
-5 linguri cu zahar
-1 esenta de vanilie

 

Decor:
-1-2 portocale
-1 compot de ananas rondele
-1 plic tort jelee transparent
-100 ml zeama de la compot
-2 linguri cu zahar

 

Mod de preparare Tarta cu portocale si ananas


Aluat:
Untul se amesteca cu praful de sare, faina si apa. Se lasa la rece 30 de minute. Se intinde o foaie groasa si se coace la foc mediu pana capata o culoare aramie. Se lasa la racit.

Crema:
Se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele. Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut. Se da deoparte si se lasa la racit, acoperita cu o folie alimentara, pentru a nu se forma crusta. Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta. Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.
Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot. Se toarna deasupra tartei. Se da la rece cel putin o ora.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 23, 2023