Tarta cu mere, smantana si nuci pecan

28 noiembrie 2014,

 Tarta cu mere este foarte populara intregul an, dar mai ales toamna. O specialitate delicioasa o reprezinta tarta cu mere, smantana si nuci pecan.

 

Ingrediente

Pentru umplutura
8 portii

5 mere mari (ex. Golden, ionatane)

3/4 cana zahar

1/4 cana faina
1/8 lingurita de sare
1/2 lingurita scortisoara
1 cana smantana
1 ou

 

Pentru blat

125g unt
90g zahar (preferabil fin)
1 ou
250g faina
Pentru decor aluat Streusel (sfaramicios sau crumble)
1/3 cana faina
1/3 cana zahar brun
1 lingurita scortisoara
1/4 cana unt nesarat
1/2 cana nuci pecan bine maruntite

 

 

Mod de preparare

Pentru obtinerea blatului de tarta, untul se bate cu zaharul pana ce e cremos (eventual, cu ajutorul unui mixer). Se adauga oul si se amesteca inca un pic . Se incorporeaza faina pana se formeaza aluatul (daca pare prea uscat, mai adaugati o lingura de apa). Apoi aluatul merge la frigider cca 30 de minute.

 

Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Se curata merele si se taie in 8 bucati fiecare, urmand ca mai apoi sa taiati fiecare bucata astfel obtinuta in alte bucatele mai mici. Se amesteca zaharul, faina, sarea si scortisoara si se adauga peste merele curate. Se amesteca apoi smantana cu ouale si se adauga peste compozitia de mere. Mixul astfel obtinut se toarna in forma de tarta, in care a fost pus in prealabil si aluatul pentru tarta.

 

Aluatul sfaramicios folosit la décor se obtine prin amestecarea ingredientelor pana cand acestea capata un aspect de sfaramicios. Acesta se pune deasupra umpluturii din tarta. Tarta se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute sau pana cand capata un aspect auriu. Se serveste fie calda si cu o cupa de inghetata sau rece, dupa preferinte.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita