Tarta cu mere si stafide, un desert ideal pentru intreaga familie.
Ingrediente Tarta cu mere si stafide
5 mere
5 oua
5 linguri de ulei
30 g stafide
½ cana de zahar
o cana de faina
2 pliculete zahar vanilinat
1 plic praft de copt
o esenta de rom
o lingurita otet
un cubulet de unt
zahar pudra
Mod de preparare Tarta cu mere si stafide
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul, adaugat treptat. Intr-un pahar se stinge praful de copt cu otet si se adauga peste acestea.
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si cele 2 pliculete de zahar pudra. Peste acestea se adauga galbenusurile, se amesteca, se completeaza cu esenta de rom si cu faina incorporata treptat in compozitie, pana la omogenizare.
Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii sau rondele subtiri.
Se unge o tava cu un cubulet de unt si se toarna in ea compozitia. Se adauga merele si se presara stafide. Se introduce la cuptor pentru 60 de minute, la foc potrivit.
Dupa racire, se orneaza cu zahar pudra.
Incearca si aceasta reteta video