Oanapl a trimis o alta reteta delicioasa: Tarta cu gutui si suc de portocale
Ingrediente Tarta cu gutui si suc de portocale
– pentru aluat: 150 g faina, 60 g zahar, 75 g unt moale, un praf de sare, coaja rasa de la o jumatate de lamaie
– pentru umplutura: 2 gutui mari – 500 g, zeama de la jumatate de lamaie, o PORTOCALA, sucul din 2 mere – 125 ml, 30 g zahar, 2 oua, 150 g smantana grasa
Mod de preparare Tarta cu gutui si suc de portocale
Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider.
Gutuile le spali, le cureti, si le tai in patru si scoti cotoarele, apoi tai felii de 1 cm. Le stropesti cu zeama de lamaie. Storci portocala si amesteci cu sucul de mere, zaharul si o lingura din coaja de portocala, spalata bine si le pui la fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 10 minute la foc mic, cu capac, apoi le scoti cu o paleta si le lasi la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.
Scoti tava din frigider, asezi gutuile racite, iar peste ele torni un amestec format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Incearca si aceasta reteta video