Iata o reteta delicioasa trimisa de Eugenia Andreev: Tarta cu fructe si crema pasticcera.
Blatul pentru tarta Tarta cu fructe si crema pasticcera
3 oua; 3 lingurite de apa; 100 g zahar; 100 g faina; 1/2 lingurita praf de copt
Se bat ouale cu apa si zaharul, se adauga faina cu praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.
Crema pasticcera Tarta cu fructe si crema pasticcera
Ingrediente:
200 g zahar; 5 galbenusuri; coaja unei lamai; 70 g faina; 350 ml lapte mai gras; 1 baton de vanilie
Laptele se fierbe impreuna cu jumatate din cantiatea de zahar si mirodeniile.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar si faina.
Cand laptele este cald se ia cu un polonic si se toarna incet peste oua.
Se mai pune pe foc pana se ingroasa crema. Crema se lasa sa se raceasca bine.
Intre timp pregatesc glazura pentru a fi turnata deasupra fructelor.
Pe blatul racit complet am intins crema si am aranjat fructele congelate. Deasupra fructelor am turnat glazura. Rezultatul este cel din poza 🙂
Incearca si aceasta reteta video