Strudele cu gem de caise

05 august 2021,
Strudele cu gem de caise

Va propunem un desert foarte rapid de preparat: strudele cu gem de caise.

 

Ingrediente Strudele cu gem de caise


– 1 aluat foitaj
– 1 borcan gem de caise (de visine/de mere) de preferinta facut in casa
– putin unt pentru uns tava
– zahar pudra.

 

 

Mod de preparare Strudele cu gem de caise

 

Se taie aluatul foitaj in 2 sau in 4 in funtie de marime. Se pune pe marginea fiecarei bucati gem de caise dupa care se ruleaza si se taie in bucati potrivite. Fiecare strudel astfel format se cresteaza un pic cu cutitul pentru a creste mai bine.
Se unge tava cu unt, se asaza strudele, se stropesc cu apa rece si se dau la cuptorul incins in prealabil la 220 gr C. Dupa 5 min se reduce temperatura la 180 gr C si se mai lasa 15-20 minute.
Se scot de la cuptor si se presara cu zahar pudra.

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita