Spirale cu mar si nuca

04 martie 2013,

Nadia Chiric a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

Ingrediente:
Pentru aluat
250 ml lapte
1ou
450 gr faina
25 gr drojdie
80 gr zahar
50 gr unt topit
Pentru umplutura
3 mere
100 gr zahar brun
1plic zahar vanilat
1 lingurita scortisaora
1 lingura amidon
2 linguri nuci pisate
1 ou pentru uns

 
Mod de preparare:
Intr-un castronel punem drojdia, zaharul 2-3 linguri de lapte caldut si o lingura de faina pe care le amestecam si lasam 10 min sa dospeasca.
In alt bol mai mare punem faina cernuta, oul si laptele pe care le amestecam. Cand a crescut un pic drojdia o punam peste faina si framantam bine pana se amesteca toate ingredientele si adaugam si untul topit din care mai pastram ca o lingura. Framantam aluatul pana cand nu mai este lipicios si se desprinde de vas. Puneti vasul la crescut intr-un loc calduros ferit de curent.

Intre timp preparati umplutura. Intr-o cratita puneti merele pe care le-ati curatat si taiat cubulete impreuna cu zaharul brun si cel vanilat. Cand incepe sa se lase sucul si sa se dizolve zaharul adaugati si scortisoara si amidonul pe care lati dizolvat in 2-3 linguri de apa si mai lasati pe foc pana da cateva clocote.
Cand aluatul este crescut se intinde o foaie de 5 mm grosime pe care o ungeti cu untul ramas si taiati de la margine catre centru in 8 parti ca niste raze ,apoi le pliati catre mijloc partile opuse pana si obtine o bila de aluat. Mai lasati sa creasca 5-10 min dupa care intindeti din nou aluatul pana obtineti o foaie dreptunghiulara de 8 mm grosime. Puneti peste foaie umplutura peste care puneti si miezul de nuca. Se pliaza foaia pe lungime, in trei si cu un cutit se taie felii in grosime de 2 cm pe care le rasuciti. Se asaza pe tava acoperita cu hartie de copt si le ungeti cu ou.Se coc la 180 grade pana se rumenesc.Sunt o bunatate.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita