Un desert racoritor, plin de prospetimea si dulceata fructelor de sezon, potrivit serilor calduroase de vara: Sorbet de capsune, propus de FarfuriaVesela.ro.
Ingrediente Sorbet de capsune
750 gr capsune, spalate si curatate de codite
150 gr zahar
75 ml apa
praf de sare
zeama de la o lamaie
Mod de preparare Sorbet de capsune
Urmariti reteta video chiar aici!
Amestecam apa, sarea si zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Lasam sa se raceasca.
Fructele si zeama de lamaie le punem in blender, sau le pasam, apoi adaugam si siropul pregatit.
Trecem printr-o sita, astfel sorbet-ul va fi mai fin, si punem amestecul rezultat intr-un vas incapator la congelator. Amestecam din 30 in 30 min, pentru a preveni formarea cristalelor de gheata.
Se serveste dupa ce a stat in congelator min 4 ore.
Va asteptam pe site-ul pentru alte reteta delicioase!