Crinutz a trimis o alta reteta delicioasa: Savarine
Ingrediente Savarine
6 oua
8 linguri ZAHAR
2 linguri faina
5 linguri pesmet
sare
esenta rom
coaja rasa de portocala
Sirop:
300 ml apa
150 g zahar
esenta rom
Pentru ornare:
500 ml frisca lichida creme patisserie
topping de capsuni
Mod de preparare Savarine
Se separa galbenusurile de albus.Albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusul se amesteca cu putina sare si il incorporam treptat in bezea.Se adauga coaja rasa de portocale,esenta de rom,pesmetul in care am pus si faina si amestecam de sus in jos usor. Se ung si se tapeteaza formele ,se umplu cam trei sferturi cu compozitie si se dau la cuptorul in prealabil incalzit la 180-200 grade, timp de 20-30 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp preparam siropul, punem pe foc apa si zaharul lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, il lasam deoparte sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Dupa ce savarinele s-au copt, le scoatem, le punem pe un gratar cu fundul in sus taiem capacele, le insiropam cat mai bine si le lasam sa se raceasca foarte bine.
Separat batem frisca bine, se da putin la frigider dupa care umplem savarinele, le punem si capacele care au fost insiropate si ele si deasupra punem topping de capsuni.
Se lasa cel putin doua ore la rece inainte de a fi servite.
Incearca si aceasta reteta video