Elenusa ne incanta cu aceasta delicioasa reteta de post: Savarine de post.
Ingrediente Savarine de post
150 ml apa minerala
150 ml ulei de masline
4 linguri zahar
½ prap copt
½ lingurita drojdie uscata
Un praf sare
3 lingurite amidon
Faina cat cuprinde (pentru a iesi un aluat de consistenta unei budinci)
Pentru ornat:
Frisca vegetala500 ml
Dulceata visine
Sirop
300 ml apa si 100 g zahar
Mod de preparare Savarine de post
Se pun intru-un vas toate ingredientele in afara de faina, care se adaoga cate o lingura pana obtinem consistenta dorita. Se amesteca cu mixerul timp de cateva minute, apoi se pune aluatul cu o lingura in formele de savarine si se lasa sa creasca timp de 15 minute. Se coc la foc mic aprox 45 minute.
Cand se racesc se taie in doua si se insiropeaza bine, apoi se umplu cu frisca si se orneaza cu dulceata de visine.
Incearca si aceasta reteta video