Reteta copilariei pentru multi dintre noi care ne poate scapa de „chinul” gatirii la cuptor pe canicula: Salam de biscuiti
Ingrediente Salam de biscuiti
1,6 kg de biscuiti grosi
zahar 250 de grame
8 linguri faina;scortisoara
nuca 200g
1 litru lapte;
esenta de vanilie; de rom; de lamaie
coaja de la o lamaie si de la o portocala ;
unt 200 de grame -adica un pachet
cacao 100 de grame;
stafide 200 de gr; nuca de cocos si mac pentru tapetat celofanul ca sa nu se lipeasca
Mod de preparare Salam de biscuiti
se rup biscuitii in bucatele; se pun intr-o oala curata;
se termina toti biscuiti de rupt, apoi se incalzeste laptele la microunde si untul la fel.
laptele se pune intr-o oala; se da la foc mic ; untul se topeste la microunde, se amesteca cu cacao si zaharul; se amesteca bine; se pune faina; se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase.
se toarna compozitia de cacao peste lapte; se amesteca in continuare; se fierbe pana se face o crema ca o smantana.
Se pune nuca taiata marunt si stafidele si esenta de rom de vanilie si de lamaie; se acopera; se pune scortisoara si coaja de la o lamaie si de la o portocala; se amesteca; cand se raceste se pune peste biscuiti, sa fie calduta, nu rece.
Se modeleaza in folie alimentara sau folie de aluminiu; se pune nuca de cocos si mac sa nu se lipeasca de folie; se dau forme de salam si se stringe bine la capete. Se dau la frigider pana cand s-au racit de tot.
Se taie felii. Se poate manca cu banana si ananas.
Incearca si aceasta reteta video