Desertul copilariei multora dintre noi, Salam de biscuiti cu nuca si stafide. Iata o reteta foarte simplu de preparat.
Ingrediente Salam de biscuiti cu nuca si stafide
250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao pentru folie
75 gr nuca prajita sau stafide
120 ml lapte
esenta de rom
Portii: 12
Mod de preparare Salam de biscuiti cu nuca si stafide
1. Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaoa (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com