Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Gaby_gabitza: Rulada de capsune. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
INGREDIENTE
blat
7oua
7 linguri faina
1/2 praf de copt
7 linguri zahar
1 praf sare
crema:
600 g branza vaci
200 g zahar pudra cu aroma vanilie
1 lingura cacao
2 linguri capuccino
100 ml frisca
200 g unt
1 esenta vanilie
capsune
glazura
ciocolata
MOD DE PREPARARE
Blat
Mixam albusurile spuma cu un praf sare. Separat galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se topeste si rasturnam peste albusuri. Amestecam si adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava (eu am folosit tava de la aragaz) cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam compozitia de blat. Dam la cuptorul preincalzit cca 15 min (sau putem face testul cu scobitoarea). Scoatem blatul fierbinte il il rulam intr-un prosop umed.
Crema
Branza o mixam cu zaharul si esenta. Adaugam lingurile de cacao si capuccino. Treptat adaugam frisca si untul tinut la rece. Dam crema la frigider cca 30 minute.
Desfacem blatul si il ungem cu crema de branza iar deasupra pe mijloc punem un rand de capsune. Si rulam tinand capsunele pe mijloc inauntru.
Deasupra turnam glazura de ciocolata si putem servi.