Rulada cu dovleac

23 ianuarie 2014,

Va prezentam o reteta usor de facut si foarte gustoasa: rulada cu dovleac.

 

Ingrediente:
500 gr aluat frantuzesc
400 gr dovleac
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
un praf sare
scortisoar praf
zahar pudra pentru ornat
2-3 linguri pesmet

 

Mod de preparare
Se scoate aluatul din congelator cu 1-2 ore inainte de a se folosi. Se lasa sa se incalzeasca treptat si nu se grabeste acest lucru, deoarece riscati sa nu mai creasca.
Se pregateste intre timp umplutura cu dovleac. Se curata, se taie cubulete si se pune sa fiarba cu un praf de sare si 1-2 lingurite ulei de floarea soarelui.
Dupa ce a fiert bine, se scoate in sita, se scurge, se paseaza, se amesteca cu zaharul, vanilia si un praf de scortisoara.
Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subtire, se presara pesmet si se toarna compozitia de dovleac. Se ruleaza, se asaza in tava si se coace 40-50min. Se serveste pudrata cu zahar.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita