Un desert de sezon, simplu de preparat si savuros: Rulada cu dovleac.
INGREDIENTE Rulada cu dovleac
ALUAT
-300 ml apa minerala
-300 ml ulei
-un praf de sare
-faina cat cuprinde
UMPLUTURA
-dovleac
-zahar
-scortisoara macinata
MOD DE PREPARARE Rulada cu dovleac
Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina pana iese un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Dovleacul se curata si se rade. Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare. Se adauga un praf de scortisoara.
Se taie aluatul in bucati potrivit de mari care se intind sub forma de patrat. Se stoarce zeama lasata de dovleac si se repartizeaza pe toata suprafata foii. Se ruleaza sub forma de sul.
Se pune rulada intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat pana capata o culoare usor aurie.
Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit.
Incearca si aceasta reteta video