Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Rulada cu capsune. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/2 praf de copt
esenta de vanilie
Crema
150 ml frisca
200 g capsune
Dulceata de capsune
Mod de preparare
Blat
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt, esenta si amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incazit pana trece testul cu scobitoarea. Rasturnam blatul pe alta foaie de copt si rulam, lasam sa se raceasca bine.
Crema
Mixam frisca dupa care adaugam capsunele taiate in bucati, amestecam (daca dorim putem adauga zahar).
Asamblarea
Desfacem rulada, o ungem cu dulceata de capsune, adaugam crema si rulam din nou. Se inveleste in folie alimentara si dam la rece 2 ore.
Am decorat cu ciocolata topita si capsune.