Retete pentru Pasti: Tort diplomat

01 mai 2013,

Alinaray a participat la concursul nostru cu aceasta delicioasa reteta de Pasti.

 

Ingrediente:
1 cana cu zahar
1 cana cu lapte
6 oua
6 plicuri cu zahar vanilat
1 kg frisca
2 plicuri gelatina Dr. Oetker
1 compot de ananas
1 fruct kiwi
fructe de padure

 

Mod de preparare

Galbenusurile cu freaca cu zahar si apoi se adauga si laptele, se pun pe foc amestecand compozitia pana cand aceasta se ingroasa (ca o ciulama)
Albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat iar apoi adaugam si jumatate din cantitatea de frisca.
In zeama de la compotul de ananas vom dizolva plicurile de gelatina ( zeama trebuie sa fie calduta), apoi vom rasturna amestecul peste ciulama. Ciulamaua si albusurile se incorporeaza ulterior, formand astfel compozitie de tort.
Pe fundul tavii in care vom pune tortul vom aseza o folie transparenta si putem incepe cu fructele pentru decor.
Peste fructele de decor se toarna jumatate din compozitia de tort, apoi se aseaza un strat de fructe si celalalt strat de compozitie.
Se lasa la frigider pana a doua zi, se rastoarna forma si ornam cu jumatate de kg de frisca dupa inspiratie.
Pofta buna!

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita