Va prezentam o retetea cu nuca si cocao, usor de preparat.
Participa si tu la concursul nostru, in colaborare cu editura HUMANITAS si poti castiga carti de bucate de colectie. Inscrie-ti retetele aici sau la sectiunea RETETE LA SFAT!
Ingrediente
Pentru 2 cozonaci avem nevoie de 1kg.faina, 200g zahar, 200g unt, 2cuburi de drojdie, esenta de rom, coaja de lamaie si portocala, 1/2 litru lapte, 8galbenusuri, o lingurita sare, 3 pliculete zahar vanilat.
Mod de preparare
Se face maiaua cu putin lapte si zahar, se lasa sa creasca. Intr-un vas mai mare se cerne faina. Laptele se fierbe cu zaharul, coaja de lamaie si portocale si se adauga fierbinte peste faina. Se incepe framantarea, se adauga pe rand sarea, galbenusurile, albusurile batute spuma, zaharul vanilat, maiaua, esenta, iar la final untul topit. Se framanta 30 minute si se lasa sa creasca.
Umplutura se face din nuci pisate, cacao, care se amesteca cu putin lapte, stafide si rahat.
Cand a crescut coca se imparte in doua, se pune umplutura, se ruleaza, se pun in tavi de cozonac, se mai lasa la crescut 30 minute, se ung pe deasupra cu ou si se dau la cuptor pana se coc.