Retete de sarbatori: Cozonac cu nuca

11 decembrie 2019,
Cozonac cu nuca

Iata o reteta de cozonac care va va umple casele de miresme imbietoare. Semn ca a venit Craciunul!

Ingrediente Cozonac cu nuca

Aluat:750 gr faina alba, 350 ml lapte, 1 cub drojdie, 200 gr zahar, 2 oua, 200 gr margarina sau unt, 50 ml ulei, 2 galbenusuri
Umplutura: 500 gr nuca macinata, 1 lingurita cacao, zahar dupa gust

Mod de preparare Cozonac cu nuca

Se amesteca faina, zaharul, ouale, margarina topita, uleiul si se adauga laptele caldut in care a fost dizolvata drojdia. Se framanta bine si se lasa la dospit 1-2 ore. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Cantitatea de nuca se poate dubla, asta daca iti place cozonacul cu muuulta nuca. Dupa ce a dospit se imparte aluatul in 3 parti egale. Fiecare parte de intinde intr-o foaie subtire peste care se adauga umplutura repartizata uniform. Se ruleaza usor si se aseaza in tavile unse initial cu putin unt. Ungem cozonacii galbenus de ou si ii dam la cuptor cca 1 ora, pana sunt rumeni deasupra.

Imagine de solucionindividual de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita