Iata o delicioasa retete de cozonac cu nuca, numai buna pentru o zi de sarbatoare.
Ingrediente Cozonac cu nuca
10 linguri unt
3 galbenusuri
1/2 lingurita sare
600-650 gr faina
1plic zahar vanilat
esenta rom
14 gr drojdie uscata
200 ml lapte caldut
10 linguri zahar
coaja de lamaie sau portocala
Umplutura de nuci si cacao
300 gr nuci
4 linguri cacao
50 gr stafide
esenta rom
3-4 linguri de zahar
lapte cat sa omogenizam compozitia
Mod de preparare Cozonac cu nuca
Intr-un castron punem faina. Amestecam drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de lapte caldut si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o punem in castronul cu faina, (in mijloc) acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa ce a crescut maiaua adaugam pe rand toate ingredientele,untul topit,laptele caldut, galbensurile frecate bine cu zaharul si zaharul vanilat, esenta de rom,coaja de lamaie si faina cat cuprinde.Aluatul nu trebuie sa iasa vartos. Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut 2 ore.
Impartim aluatul in doua parti.Intindem bucata de aluat pe masa unsa cu ulei, apoi punem umplutura de nuci si cacao.Rulam bucata de aluat si o asezam in tava unsa cu ulei.
Ungem cozonacii cu galbenus de ou subtiat cu putin lapte.
Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 70 minute.
Putem sa i taiem numai dupa ce s au racit foarte bine.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video