Retete de sarbatori: Cozonac cu mac

08 decembrie 2019,

Craciunul fara cozonac nu are farmec. Iata o reteta simpla de cozonac cu mac.

Ingrediente Cozonac cu mac

1kg faina, 2 galbenusuri de ou, un cub drojdie, zahar, sare, ulei si lapte. Se pun drojdia cu 2 linguri de lapte, 1 lingura de faina si un pic de zahar la dospit pentru 7 min.

Mod de preparare Cozonac cu mac

Se pune faina intr-un castron si se pune un pumn jumate de zahar, galbenusurile, sare o lingura si ulei jumate de pahar dupa se pune maiaua de drojdie si se framanta aluatul cu lapte caldut pana se formeaza o coca un pic mai tare decat la gogosi si se lasa la dospit. Se intinde aluatul, se presara macul peste toata patura si se ruleaza, tot asa se face si cu a doua patura si la sfarsit se impletesc cele doua rulouri si se pun in tava pentru cozonac. Se da pe deasupra cu galbenus de ou cu un pic de lapte si se da la cuptor pentru 30-40  min. in functie de cuptor.

Pofta buna !

Cozonacul ramane moale chiar si dupa 2 zile! E o reteta care chiar merita incercata!

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita