Ultimele

Retete de Revelion: Tort padurea neagra

Retetele tale » Retete de Revelion: Tort padurea neagra
Tort padurea neagra

Va recomandam un tort dosebit pentru noaptea de Revelion: Tort padurea neagra.

Ingrediente Tort padurea neagra

pentru blat :

– 250g margarina
– 100g unt
– 100g cacao
– 150 ml apa fierbinte
– 250 ml lapte
– 400g zahar
– 4 oua mari
– 350g faina
– 1 pliculet praf de copt
– ½ lingurita sare
– 1 lingurita esenta vanilie

Pentru sirop folosim:
1 cana de zahar
1 cana de apa
2 -3 linguri cognac, lichior sau doar esenta de rom daca doriti.

Se fierb impreuna pe foc si apoi se lasa la racit pana cand il folosim al insiroparea blaturilor.

Umplutura :
500 ml frisca lichida
1 plic de gelatina
zeama de la un compot de cirese
4 linguri de amidon
1 vb de cutit de colorant rosu
200 g zahar
1/2 borcan de dulceata de cirese
Decor : 400 ml frisca lichida
cirese confiate

Mod de preparare Tort padurea neagra

Crema
Punem la inmuiat in putina apa gelatina si mixam foarte bine frisca adaugam gelatina incalzita (pana cand se dizolva granulele).
Jeleul
Amestecam zeama de la compot cu cele 200 g de zahar si amidon. Apoi punem pe foc compozitia pana cand se ingroasa si la final punem putin colorant rosu. Lasam jeleul sa se raceasca complet pana cand il folosim la umplut blaturile.
In forma in care am copt blaturile punem o folie, apoi punem un blat, insiropam blatul si il ungem cu un strat de jeleu. Peste jeleu punem din loc in loc ciresele din dulceata. Acoperim cu jumatate din cantitatea de frisca si apoi cu al doilea blat.
Insiropam iar, ungem cu restul de jeleu si acoperim cu cirese. Punem restul de frisca si adaugam blatul nr 3. Acoperim forma cu folie si dam la rece pentru cca 2 ore.
Dupa ce crema s-a inchegat scoatem tortul pe un platou si apoi il decoram cu frisca batuta spuma si cu cirese confiate .

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Tabea7 de la Pixabay

Data articol: decembrie 28, 2023