Anisoara67 ne incanta cu o alta reteta deosebita: Tort cu crema fina de branzica si trufe de ciocolata.
Ingrediente Tort cu crema fina de branzica si trufe de ciocolata
blat: 8 oua, un praf de sare, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina,esenta
sirop: 250 ml apa, 250 g zahar, esenta rom
crema: 250 g branza proaspata de vaci (crema),150 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 500 g smantana grasa, un plic de gelatina alimentara.
decor: trufe de ciocolata, un praf de cacaoa
Mod de preparare Tort cu crema fina de branzica si trufe de ciocolata
1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, cu esenta apoi cu zaharul, pana se intareste (se obtine o bezea). Se incorporeaza si galbenusul frecat putin apoi faina cernuta si turnata treptat. Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma de tort cu margine detasabila, cu diametrul de 26 cm, se toarna aluatul si se da la copt, in cuptorul preincalzit, ca.20 minute.
Se scoate blatul de tort din forma, se lasa la racit apoi se taie in 3 discuri egale
2. Se prepara siropul dan in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit adaugam esenta. Lasam sa se raceasca bine.
3. Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul pudra apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin, fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica.
4. In forma in care am copt blatul, se aseaza unul din discurile taite din blat, se insiropeaza usor, se toarna un strat de 1 cm din crema de branza, se aseaza al 2 lea disc care se insiropeaza si el si iarasi se toarna un strat de 1 cm de crema, se vine deasupra cu ultimul disc din blat, insiropat si el, se preseaza usor cu mana si deasupra se toarna restul de crema. Se da la frigider cca 30 de minute apoi se decoreaza cu trufele din ciocolata. Se mai lasa cel putin 2 ore sa se intareasca, apoi se pudreaza cu cacaoa si se taie felii.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video