Mari a participat la concursul nostru cu aceasta delicioasa reteta de Pasti.
Ingredinte
500gr piscoturi, 3pliculete gelatina, 1litru de lapte, 3oua, 200gr. zahar, 1kg frisca Hulala, un compot de ananas, 100 gr stafide, o esenta de vanilie, portocale dupa preferinta, o cana de apa.
Mod de preparare
Pliculetele de gelatina se dizolva cu cana de apa. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si se pun la fiert. Se dau in clocot si apoi se racesc. Compozitia racita se amesteca cu gelatina dizolvata si se mai pune pe foc exact 5 minute amestecand mereu. Se ia de pe foc si se amesteca bine cu frisca batuta spuma, se adauga esenta de vanilie si fructele (ananas, stafide, bucati de portocala).
Pe fundul unei oale mai adinci se pune un celofan, se pune un rind de piscoturi, apoi se adauga toata crema,iar un rind de piscoturi. Se inveleste cu celofanul si se da la rece pentru a doua zi. Se scoate din oala se indeparteaza celofanul si se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata.