Oanapl a trimis aceasta delicioasa reteta de Pasti: Tort cu capsune si frisca.
Ingrediente Tort cu capsune si frisca
-pentru blat: 6 oua, 12 linguri zahar, 5 linguri ulei, 8 linguri faina
-pentru crema: 300g smantana pentru frisca, 100 g capsune, 100g zahar
Mod de preparare Tort cu capsune si frisca
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Intre timp bati smantana bine apoi adaugi zaharul si continui sa bati pana se face frisca.
Speli capsunele si le tai felii.
Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor cu putina apa cu lamaie, pui un strat de capsune si acoperi cu jumatate din compozitia de frisca. Pui al doilea blat insiropat, adaugi un strat subtire de frisca, asezi capsunele ramase deasupra si ornezi cu frisca, dupa imaginatie.