Ultimele

Prajitura cu nuci caramelizate

Mod de preparare

Incepem cu caramelizarea nucilor:
– punem intr-o cratita zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand vedem ca a inceput procesul, amestecam usor din cand in cand pana tot zaharul s-a topit. se face repede 🙂
– luam cratita de pe foc si adaugam nucile, amestecam bine
– turnam nucile cu caramel pe o hartie de copt , le intindem putin si lasam sa se raceasca

Ne apucam sa facem blatul:
-batem cu mixerul albusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul,
– intr-un bol separat amestecam ingredientele uscate
– acum incorporam ingredientele uscate in albus
– turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l introducem la cuptor
-il testam din cand in cand cu scobitoarea daca e gata, cand scobitoare iese afara curata, atunci stim ca s-a copt

Urmatorul pas, prepararea cremei:
– intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, dupa care adaugam esenta de vanilie si laptele, si il punem pe foc
– amestecam meticulos ca sa nu se prinda crema si sa se arda
– cand e destul de groasa crema, e gata
– lasam sa se raceasca
– dupa ce s-a racit adaugam si untul si le amestecam cu mixerul 🙂

pana acum s-a racit si blatul
– sa trecem la asamblarea prajiturii
– taiem blatul in trei fasii, pe lungime, asa incat obtinem 3 fasii lungi si inguste
– impartim crema in trei parti
– punem 1/3 din crema peste primul blat, celelalta treime peste blatul de deasupra lui, si ultima parte peste blatul ultim
-sa revenim la nucile caramelizate, mai avem ceva „unfinished business” cu ele
– punem o folie de palstic peste nuci si le zdrobim usor cu ciocanul pentru carne, sa avem grija sa nu le maruntim pana se face praf, ci in bucati nu prea mari
– nucile caramelizate le presaram peste crema.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 12, 2017