Ultimele

Pricomigdale cu nuci

Retetele tale » Pricomigdale cu nuci
Pricomigdale cu nuci - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - food-3342444_1920

Iata o reteta deosebita, pe care cu totii o apreciem: Pricomigdale cu nuci.

Ingrediente Pricomigdale cu nuci

3 albusuri,

210 g zahar tos,

20 ml rom,

200 g nuci sau alune macinate,

8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat.

Mod de preparare Pricomigdale cu nuci

Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le de 2-3 ori in acest rastimp. Ca sa nu se rumeneasca, ci numai sa capete un gust bun, de prajit. Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca.

Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pana cand se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine. Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, cateva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte.

Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina.

Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit) si se asaza in tava, sub forma pe cat posibil rotunda.

Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce , imediat, cat se poate de mic si se lasa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se rumeneasca frumos.

Vor creste bine si vor plesni la suprafata. Se pastreaza in cutie inchisa.Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pana ce li se desprinde coaja subtire (samburele aluneca afara din coaja, cand se preseaza cu doua degete) cu usurinta.

Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de kati1824 de la Pixabay

Data articol: septembrie 9, 2022