Ultimele

Top 5 cele mai sănătoase deserturi

Retetele tale » Top 5 cele mai sănătoase deserturi

Ce poţi face într-o zi ploioasă, în afară de a sta cuibărită în vârful patului cu o ciocolată caldă, uitându-te la serialul tău preferat? Îţi spunem noi: ai putea să te răsfeţi cu un desert sănătos şi delicios! Nu, nu te trimitem la cumpărături pe ploaia torenţială, ci îţi dezvăluim 5 reţete de deserturi sănătoase, uşor de preparat, care nu îngraşă şi sigur îţi vor face ziua mai dulce.

5 deserturi sănătoase pe trebuie să le faci

Fără gluten: negresă cu petale de trandafir, fără coacere

Dacă ai intoleranţă la gluten sau dacă, pur şi simplu, te-ai hotărât să adopţi o alimentaţie mai sănătoasă, îţi sugerăm această reţetă delicioasă de negrese fără zahăr şi fără gluten, care nu necesită coacere.

negresa fara coacere

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 2 cești de curmale uscate;
  • ½ cești de migdale crude;
  • 1 cană de praf de cacao;
  •  2 linguriţe de extract de vanilie;
  • Un praf de sare;
  • 1 ceașcă de cireşe uscate (sau merişoare, după gust);
  • 1 ceașcă de nuci de macadamia, mărunţite.

Pentru topping:

  • ¼ ceașcă de praf de cacao;
  • ¼ ceașcă de sirop de arţar;
  • 2 linguri de ulei de cocos lichid;
  • Petale de tradafir pentru decor.

Mod de preparare:

  1. Unge tava de copt cu puţin ulei, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. În bolul mixerului, amestecă migdalele, curmalele, pudra de cacao, o lingură de apă, extractul de vanilie şi sarea până când formula se omogenizează. Pune amestecul obţinut în tava de copt şi nivelează-l.
  3. Presară cireşele uscate sau merișoarele şi nucile de macadamia şi presează-le uşor până intră în amestec.
  4. Pentru prepararea toppingului: amestecă într-un bol pudra de cacao, siropul de arţar şi uleiul de cocos. Toarnă crema obţinută peste amestecul din tavă.
  5. Pune tava cu prăjitura în frigider şi las-o să se răcească cel puţin 2 ore. După ce o scoţi din frigider, taie negresa în mai multe bucăţi, presară peste ele câteva petale de trandafir şi… postează-le pe Instagram! Prăjitură poate fi consumată în aceeaşi zi sau poate fi păstrată la frigider, nu mai mult de o săptămână.
Citeste mai mult pe DivaHair.ro
Surse foto: Pure wow, Pinterest, The healthy foodie

Data articol: martie 11, 2018