Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Tiramisu pentru copii.
Ingrediente Tiramisu pentru copii
500 g mascarpone, 450 g piscoturi, 4 galbenusuri, 350 g zahar, 125 ml lapte, 200ml frisca lichida, 2 ciocolate cu lapte, 3 fiole esenta de rom, 1 l apa.
Mod de preparare Tiramisu pentru copii
Se pune la fiert un sirop din apa si 250gr zahar. Dupa ce s-a racit se adauga cele 3 fiole de esenta si se lasa deoparte.
Intr-un castronel se pun galbenusurile si restul de zahar. Se mixeaza bine, pana devin o pasta alba, apoi se adauga laptele, putin cate putin, mestecandu-se continuu. Se pune castronul pe baia de aburi si se amesteca pana se ingroasa, ca un aluat de clatite.
Intr-un bol se pune Mascarpone si se omogenizeaza cu lingura. Peste mascarpone se adauga putin cate putin crema de galbenusuri amestecand cu telul sau cu mixerul la viteza mica. Se mixeaza bine frisca si se incorporeaza in crema cu mascarpone. Aceasta este crema.
Intr-o tava cu borduri inalte se aranjeaza un rand de piscoturi inmuiate in siropul preparat mai devreme.Peste acest strat se toarna jumatate din crema si se niveleaza. Se aranjeaza al doilea strat de piscoturi, iar peste, restul de crema. Peste suprafata prajiturii se rade ciocolata si se da la rece timp de 4 ore.
Cand s-a racit prajitura se portioneaza si se serveste.
Incearca si aceasta reteta video