Va recomandam o reteta delicioasa si foarte eleganta: Tiramisu cu mascarpone.
Ingrediente Tiramisu cu mascarpone
– 250 gr piscoturi
– 500 gr mascarpone
– 3 linguri cu varf de zahar pudra
– 3 oua
– cacao
– cafea naturala pentru insiropat
Mod de preparare Tiramisu cu mascarpone
Pentru crema, mixati mascarpone impreuna cu zaharul pudra pana obtineti o spuma omogena. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu mascarpone, omogenizati bine.Separat, bateti albusurile spuma tare si apoi incorporati-le in crema de mascarpone. Asezati piscoturile in forma in care doriti sa faceti tiramisu. Preparati o ceasca de cafea naturala, indulciti-o dupa gust. Puteti adauga esenta de vanile sau de rom, in functie de preferinte. Stropiti piscoturile cu cafea. Nu trebuie sa le insiropati prea tare, pentru ca piscoturile isi pierd textura si tiramisu va fi cam moale. Peste piscoturi asezati ½ din crema, uniformizati cu o spatula. Asezati al doilea rand de piscoturi.Dupa ce ati potrivit piscoturile, insiropati-le din nou si asezati al doilea rand de crema. Dati tiramisu careva ore la frigider. Inainte de servire, se orneaza cu cacao.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video