Daniela a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tavalita. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
300 g zahar
2 linguri miere
200 g lapte
60 g unt
coaja de portocala
2 oua
500 g faina
1 praf de copt
Sirop
250 g zahar
5 linguri lapte
200 g unt
50 g ciocolata
esenta de rom
nuca de cocos
Mod de preparare
Blat -Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam untul, mierea si laptele treptat, amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala, adaugam peste compozitia de ou si amestecam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care o vom taia,
Sirop- Adaugam intr-un ibric untul, laptele si zaharul si punem pe foc mic pana ce se topeste untul, adaugam ciocolata si esenta la final, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Fiecare bucata o vom trece prin sirop dupa care prin nuca de cocos,