Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de ChelaruE: Tavalita. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
INGREDIENTE
Blat:
– 5 oua
– 1 cana zahar
– 1,5 cani faina alba
– 1 pliculet praf de copt
– 1 pliculet zahar vanilat
– 5 ml esenta de rom
– 500 gr nuca prajita si macinata
Crema:
– 250 grame margarina
– 1 cana zahar
– 1 plic cacao
– 5 ml esenta de rom
– 1 pliculet zahar vanilat
MOD PREPARARE
BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat separat intr-un castron impreuna cu zaharul. Cand albusurile sunt batute spuma adaugam galbenusurile frecate cu zahar vanilat si esenta de rom, dupa care amestecam. Adaugam apoi faina in care am incorporat praful de copt si amestecam usor cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara 25*35 in care am pus hartie de copt si o dam la cuptor la 180 grade, pentru 25 minute ( cuptorul preincalzit in prealabil ).
Cand este gata o lasam sa se raceasca apoi o taiem in romburi.
CREMA:
Intr-o oala punem margarina, 1 cana zahar, pachetul de cacao, esenta de rom si zahar vanilat. Dam la foc mic si amestecam continuu pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza. Lasam crema la racit dar nu de tot, trebuie sa fie un pic calduta.
ASAMBLARE:
Fiecare romb se trece prin crema apoi se tavaleste prin nuca.
Tavalitele se asaza pe o tava si se lasa la rece peste noapte. Se servesc a doua zi.
Pofta buna !!!